KADRIORU PARK

Yksi omista ehdottomista suosikkipaikoistani koko Tallinnassa on Kadriorgin puisto! Muutimme vuodenvaihteessa uuteen asuntoon joka sijaitsee aivan puiston lähellä, joten etenkin nykyään tuolla tulee käveltyä usein vapaapäivisin. Puisto on erittäin suosittu niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa ja vaikkakin hieman karu näin talvisin, löytyy puistosta silti aina aktiviteettia jokaiselle vuodenajasta riippumatta.

Museoiden ja ravintoloiden lisäksi puistosta löytyy esimerkiksi minihuvipuisto sekä leikkipaikka lapsille kauniista miljööstä tietysti puhumattakaan. Jos on suuntaamassa Tallinnaan syksyllä, kannattaa reissu myös ehdottomasti ajoittaa syyskuulle vuosittaisen valokarnevaalin aikaan: koko puisto on valaistu upeasti, paikalla on useita eri esiintyjiä ja yön ilotulitus kruunaa koko illan. Paikalle on myös täysin vapaa pääsy, joten ehdottomasti kokemisen arvoinen tapahtuma!

Vanhempani olivat viikonloppuna käymässä täällä ja suuntasimmekin tänään koko porukka aamupäivästä näyttämään puistoa heillekin. Viikonlopun aikana ehdimme tehdä jonkinverran muutakin, ja näistä ainakin ravintoloista ajattelin tehdä jonkinlaisia vinkkauksia blogin puolelle. Tuli kyllä niin turistiolo vanhempien kanssa kaupungissa pyöriessä, hassua miten sitä niin helposti uppoutuukaan arkeen ja unohtaa tarkastella paikkoja samalla uteliaisuudella mitä lomaillessa!

Kaikenkaikkiaan ihana viikonloppu takana ja huomenna pääsee taas aloittamaan uuden viikon levänneenä ja nauttineena tekemisistä sekä rakkaista ihmisistä 🙂

One of my absolutely favourite places in Tallinn is the Kadrioru Park near the city centre. The park provides activities for everyone, for example museums, restaurants and even a mini amusement park, but you can easily spent the whole day there just walking around the beautiful park. In my opinion the park is at its most beautiful during the annual light festival, so if you’re planning a trip to Tallinn, come in September to see it!

We had my parents visiting us this weekend in Tallinn and it was so nice for a while to see the city like a tourist – in addition to Kadrioru we visited for example the KGB museum at Viru -hotel and just walked around the Old Town taking pictures and enjoying the weather! We also dined at several different places, so Tallinn restaurant tips coming soon 🙂

Have a great upcoming week!