HÄRKISTORTILLAT

Tallinnan vegaaniset proteiinivaihtoehdot ovat melko vähissä, joten vasta vanhempieni kyläiltyä viime viikonloppuna sain tuliaisena muutaman Härkis -paketin ja pääsin vihdoin maistamaan tätä kehuttua uutuutta. Monissa keskusteluissa ollaan oltu sitä mieltä, että Härkis muistuttaa koostumukseltaan eniten jauhelihaa ja sopii näin hyvin sekä sen korvaamiseen niin perinteisiä reseptejä veganisoidessa kuin tietysti täysin uusia kehitellessä. Itselläni ei ole juurikaan ruokia ollut joihin olisin vartavasten kaivannut jauhelihaa tai sen kaltaista valmistetta lihan jätettyäni, mutta tortillat ovat olleet ainoa jotka ovat tähän asti tuntuneet kaipaavan jotain muutakin pelkkien vihannesten lisäksi.

Nyt jälleen yhtä makuelämystä rikkaampana voin todeta, että Suomessa olisi kyllä niin helppoa elää vegaanina! Härkis tosiaan sopi oikein hyvin tortilloihin lisätäytteeksi ja maistui myös paremmalle puoliskolle. Meillä oli ihan tuota original -makua jonka maustoimme itse tacomausteella, mutta käsittääkseni Härkistä saa myös valmiiksi eri makuisina sekä tavallisen version lisäksi muunmuassa pihvimuodossa. Suuri plussa myös kotimaisuudesta, tätä tuon mielelläni useamminkin Suomi -vierailuilta mukanani! Omiin tortilloihini eksyi tämän lisäksi perinteisesti kurkkua, tomaattia, avocadoa sekä salsaa.

In Tallinn there isn’t yet very much options for vegans when it comes to sources of protein. It is hard to translate the whole text in English since I am talking about this new Finnish protein product ”Härkis” made of broad beans, but let me just tell you that it is super easy to be a vegan in Finland nowadays (unlike in Estonia). This Härkis is only one of the many new vegan protein products and in my opinion is most similar to minced meat. Due to its quite neutral taste it also suits great for almost any dish – in our case we decided to have a taco night and it turned out to be a success! I eat my tacos traditionally with cucumber, cherry tomatoes, avocado and salsa. Yum – I need to bring this with me next time I’ll be visiting Finland!