KARAMELLISOITU NYHTÖKAURA-NUUDELISALAATTI

Törmäsin muutama päivä sitten Viimeistä Murua Myöten -blogiin ja rakastuin ensisilmäyksellä! Huomioni kiinnittyi etenkin Saaran loihtimaan vietnamlaiseen karamellisoituun nyhtökaura-nuudelisalaattiin, jota minun oli pakko päästä heti testaamaan! Resepti tuli myös siinä mielessä aivan täydelliseen saumaan, että olin jo useamman päivän ajan miettinyt käyttöä jääkaapissa vielä odottavalle nyhtökaurapaketille. Resepti oli kaikessa yksinkertaisuudessaan melko nopea ja helppo valmistaa, joskin muokkasin sitä itse aavistuksen, ja lopputulos aivan taivaallisen herkullinen 😛 Haluankin siis ehdottomasti jakaa sen myös teidän kanssanne!

Raaka-aineet:

 • 1 pkt Nyhtökauraa
 • seesamöljyä paistamiseen
 • 2rkl soijakastiketta
 • 2rkl sokeria
 • kolme valkosipulinkynttä (näitä olisin voinut laittaa enemmänkin!)

Nuudelisalaattiin:

 • 150g riisinuudelia
 • 1 porkkana
 • 1 kesäkurpitsa
 • nippu kevätsipulia
 • ituja ja korianteria

Kastike:

 • 2 limen mehu
 • 1rkl soijakastiketta
 • 2tl srirachaa

Valmistus:

Tein ensin kastikkeen odottamaan valmiiksi sekoittamalla kaikki ainekset vaan yhteen. Samalla laitoin nuudeleita varten veden kiehumaan, raastoin porkkanan ja kesäkurpitsan pitkäksi raasteeksi ja pilkoin kevätsipulin. Nuudeleitten valmistuttua valutin ne ja laitoin salaattikulhoon kaikki nuudelisalaatin ainekset sekaisin ja lisäsin ituja sekä korianteria. Lopuksi pilkoin valkosipulin paistinpannun kuumentuessa, jonka jälkeen lorautin pannulle seesamiöljyä ja paistoin nyhtökauraa sekä valkosipuleita kovalla lämmöllä pannulla, johon olin lisännyt myös soijakastikkeen ja sokerin. Nyhtökauraa saa paistaa hieman ”yli”, jopa siihen asti että pienimmät murut ovat lähes mustia, jolloin nyhtökaura ehtii saada itseensä oikein rapean tekstuurin, joka oli mielestäni ehdottomasti tämän ruuan juju! Lopuksi heitetään nyhtökaurakin salaattikulhoon muitten ainesten kanssa sekaisin ja valmiiksitehty kastike sekoitetaan koko komeuteen. Lautaselle voi nyhtökaura-nuudelisalaatin lisäksi kasata vaikka vihersalaattia tai idunversoja ja sitten päästäänkin jo nauttimaan! Laittakaa ihmeessä kommenttia jos päätätte kokeilla 🙂

8 Replies to “KARAMELLISOITU NYHTÖKAURA-NUUDELISALAATTI”

 1. Tämä resepti on ehdottomasti kokeilun arvoinen 🙂

  1. Kiva kuulla, suosittelen ehdottomasti! 🙂

 2. Kivalta vaikuttava resepti kyllä! 8) ite oon kuitenkin niin onneton kokkailija, etten tiedä mitä tämmösestä oikeen tulisi jos kokeilisin! 😀 Nyhtökauraa en ookkaan ikinä maistanut, oon niin tru lihansyöjä että, haha.

  1. Voi tämä oli kyllä tosiaan ihan superhelppo tehdä, ainoastaan porkkana ja kesäkurpitsa piti raastaa ja nyhtökaura paistaa pannulla, muuten ei tarvinnut tehdä mitään muuta kuin heittää kaikki ainekset samaan kulhoon sekaisin! Uskoisin muuten, että sama resepti voisi toimia ihan yhtä hyvin myös esimerkiksi kanan tai vaikka jättikatkarapujen kanssa 🙂

 3. Oi että miten ihanalta tuo salaatti kuulostaakaan ja näyttääkin vielä! Pääsee ehdottomasti kokeiluun 🙂

  1. Suosittelen! Itse en aiemmin oikein edes välittänyt nyhtökaurasta, mutta tämä karamellisointi teki siitä aivan älyttömän hyvää! 🙂

 4. Herranjesta kun on ihana resepti! Oon viime aikoina oikein erityisesti tykästynyt nuudeleihin ja erilaisiin nuudelisalaatteihin, pitääkin ottaa tämä resepti talteen! <3

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  1. Kiva kuulla! 🙂